2021 Industrial Affiliates Annual Conference

Date Range
Thu November 4th 2021, 10:00am - Fri November 5th 2021, 2:00pm
diverging white staircases

A Virtual Two-Day Conference

10am to 2pm (PDT) each day

Abstracts for the students' sessions

Agenda

Thursday, November 4, 2021

Nov 4
10 am - 12:15 pm

Session I: Jacqueline Meulman

  • 10:00    Welcome & Opening Remarks from the Session Chair
  • 10:05    Suyash Gupta, 5th-year doctoral student: “Stability under distributional shifts”
  • 10:30    Ping Li, Xiaoyun Li, Suhay Bhatt and Weijie Zhao, Baidu Research
  • 10:55    5-minute break
  • 11:00    Meeyoung Park and Li Pan, Google
  • 11:25    Debolina Paul, 1st-year doctoral student: “Uniform concentration bounds toward a unified framework for robust clustering”
  • 11:50    Michael Berger, Munich Re
  • 12:15    15-minute break
Nov 4
12:30 - 1:50 pm

Session 2: Art Owen

  • 12:30    Kinjal Basu, LinkedIn
  • 12:55    Dan Kluger, 4th-year doctoral student: “Tie-breaker designs provide more efficient kernel estimates than regression discontinuity designs”
  • 1:20       5-minute break
  • 1:25      Yuming Kuang and Dai Shi, Two Sigma Investments

Friday, November 5, 2021

Nov 5
10 am - 12:15 pm

Session 3: Jonathan Taylor

  • 10:00    Samir Khan, 3rd-year doctoral student: “Adaptive normalization for IPW estimation”
  • 10:25    Shuangning Li, 5th-year doctoral student: “Searching for consistent associations with a multi-environment knockoff filter”
  • 10:50    5-minute break
  • 10:55    Zijun Gao, 5th-year doctoral student: “LinCDE: Conditional density estimation via Lindsey's method”
  • 11:20    Keith Henwood, Stitch Fix
  • 11:45    Maxime Cauchois, 5th-year doctoral student: “Lifecycle of statistical models: Detection, localization and retraining”
  • 12:10    15-minute break
Nov 5
12:25 - 1:50 pm

Session 4: John Chambers

  • 12:25    Damian Pavlyshyn, 5th-year doctoral student: “From scree plots to magnetism: Critical spikes in random matrix models”
  • 12:50    Sangho Yoon, Google
  • 1:15      5-minute break
  • 1:20      James Johndrow and Jeremy Shin, Citadel GQS
  • 1:45      Closing Remarks from the Session Chair
  • 1:50      Breakout Rooms Open